Bilete de avion ieftine spre destinații “exotice”!

Bilete de avion ieftine spre destinații “exotice”!

posted in: utile, Vacanțe DIY | 5

Cu cât timp înainte cumpărăm biletul de avion?

Conform statisticilor, cel mai indicat ar fi cu 3-4 luni înainte de călătorie. Se presupune faptul că marile companii aeriene nu modifică prețul biletelor înainte de acest termen.

În primul rând trebuie sa înțelegem cum funcționează stabilirea prețurilor pentru biletele de avion.

Pe fiecare segment de zbor prețurile sunt împărțite în mai multe categorii. De exemplu, dacă vorbim de un zbor low cost, în prima categorie prețurile vor varia între 10-50 Euro în funcție de distanța destinației alese. La terminarea biletelor din această categorie, vor fi disponible biletele din categoria următoare, care vor fi puțin mai scumpe, șamd.

Din acest motiv, în cazul în care amânăm pe ultima sută de metrii achiziționarea biletelor, va trebui să plătim un preț care nu ne convine.

Câteodata lucrurile se pot complica deoarece această regulă nu este una generală. Este foate posibil ca biletele ieftine, din prima categorie de prețuri să se epuizeze chiar înainte de cele 3-4 luni.

Cum căutăm bilete la prețuri cât mai favorabile?

Cu ajutorul site-ului vola.ro găsim cel mai mic preț pentru zborul pe care îl alegem. Este foate convenabil, deoarece afișează și zborurile low-cost. Pe lângă faptul că ne arată cel mai mic tarif, avem opțiunea de a vizualiza variația prețurilor cu +/- 3 zile față de data aleasă sau chiar în toată luna respectivă.

Motorul de căutare momondo.ro ne afișează prețul a mai multor companii aeriene pentru ruta și perioada selectată. Este foarte util în cazul în care căutăm legături intercontinentale. Versiunea aplicației pentru smartphone-uri este foarte ușor de folosit: putem seta să primim notificări în momentul în care se schimbă tarifele pentru o anumită perioadă sau pentru rutele care ne interesează.

Pe lânga aceste două opțiuni mai sunt și altele disponibile, precum: skyscanner.net, kayak.com, paravion.ro, esky.ro, expedia.com, etc.

Care sunt zilele/perioadele cele mai indicate pentru a călători la prețuri minimale?

În zilele de marți, miercuri, joi și sâmbătă prețurile biletelor sunt considerabil mai scăzute. Acest lucru se datorează faptul că în restul zilelor săptămânii, biletele sunt la mare căutare de către cei ce călătoresc în interes de afaceri.

Deasemenea, în perioada de sezon sau în preajma sărbătorilor și a evenimentelor importante, biletele sunt mai scumpe.

Zborurile low-cost sunt poarta către destinațiile exotice!

Până nu demult, pentru destinațiile exotice cu plecare din România, se puteau găsi bilete de avion doar de la companii de linie la prețuri foarte ridicate. Mulțumită zborurilor low-cost aceste destinații au devenit mult mai accesibile. Prin intermediul acestora putem ajunge la aeropoartele internaționale ce fac legaturile către destinațiile mult visate.

De exemplu: dacă alegem ca și destinație Bangkok, zborul dus-întors din București este ~600 Euro dar pentru acceași perioadă zborul dus-întors Milano-Bangkok este la doar ~420 Euro. Biletul low-cost București-Milano și înapoi este de ~35 Euro. Economisim din start ~140 Euro!

Un alt exemplu ar fi zborul către Lisabona. Zborul direct București-Lisabona și retur este de ~240 Euro. Dar dacă alegem să călătorim cu două zboruri low-cost, cu escală la Milano, prețul ar fi de ~90 Euro pentru aceeași perioadă.

Câteva criterii "generale" pentru bilete ieftine:

 • Flexibilitate în alegerea datelor de zbor
 • Evitarea perioadelor de sezon
 • Combinarea zborurilor low-cost cu zboruri de linie
 • Alegerea zborurilor cu escale
 • Alegerea aeropoartelor mici din împrejurimea destinației
 • Abonarea la newsletterul companiei aeriene pentru a afla ofertele acestora

5 Responses

 1. […] Bilete de avion ieftine spre destinații „exotice”! […]

 2. […] cazul în care vrei sa vizitezi Portugalia aici am adunat câteva idei despre cum să găsești bilete de avion la prețuri […]

 3. […] cazul în care vreți să vizitați Olanda aici am adunat câteva idei despre cum să găsiți bilete de avion la prețuri […]

 4. […] cazul în care vreți să vizitați Veneția aici am adunat câteva idei despre cum să găsiți bilete de avion la prețuri […]

 5. […] cazul în care vreți să vizitați Olanda aici am adunat câteva idei despre cum să găsiți bilete de avion la prețuri […]

Leave a Reply