10 obiective de călătorie

10 obiective de călătorie

posted in: Vacanțe DIY | 3

Odată cu apropierea noului an vine și întrebarea: "Aveți vreun obiectiv pe care vi l-ați propus pentru 2017?" Răspunsul oferit de către noi și prietenii noștrii călători este unul simplu: "Sigur că ne-am propus!" 🙂

Să vedem care sunt acestea:

1. O vacanță relaxantă la mare nu pare să fie o idee rea, dar nu oferă neapărat satisfacții pe măsura așteptărilor călătorilor dornici de aventură. Întrucât provocările sunt binevenite din când în când, de ce să nu începem să explorăm zona lacurilor înghețate din Siberia sau insulele nordice mai îndepărtate?

2. În lumea digitală de astăzi, mulți turiști sunt captivii smartphone-urilor, a tabletelor sau a altor dispozitive. În noul an vom încerca să evităm pe cât posibil folosirea gadgeturilor și a rețelelor de socializare cu scopul de a trăi la maxim fiecare moment al călătoriei noastre.

3. O excursie cu familia nu doar ne aduce împreună, ci ne angrenează în diferite activităţi. Poate avea rolul de a consolida legăturile dintre membrii familiei, de a ne cunoaște mai bine și a ne face să relaţionăm în mod direct.

4. Tibet, Bali, Mumbai, insula Iona din Scoția, orașul Assisi din Italia, Santiago de Compostela din Spania sunt doar câteva destinații în care ne putem bucura de meditație și ne putem concentra pe obținerea liniștii interioare petrecând mai mult timp cu noi înșine fiind înconjurați de natură.

5. Pentru că împachetarea și despachetarea bagajului de călătorie poate fi o adevarată corvoadă, vom încerca să ne limităm la lucrurile strict esențiale destinației în care vom pleca. Nu doar că vom avea un bagaj mai mic, dar vom și economisi în acest fel. Sfaturi despre pregătirea bagajului putem găsi aici.

6. Vizitarea obiectivelor turistice și descoperirea noilor culturi ne ajută să devenim mai inteligenți și mai deschiși față de lumea în care trăim. O călătorie în care am explora ruinele din Guatemala, Gecia, Cambodia sau în care am ajuta la dezgroparea antichităților din Iordania ne-ar putea face să vedem cu alți ochi viața semenilor noștrii, scăpându-ne de eventualele prejudecăți.

7. De ce să ne limităm la bine cunoscutele City Break-uri? Putem alege să ne rătăcim într-un spa cu vin roșu din Japonia sau să încercăm să evadăm dintr-un escape room din Budapesta. La fel putem să ne punem curajul la încercare pe Insula Păpușilor Posedate din Mexic sau într-un zbor cu parapanta deasupra coastei Irlandeze.

8. Da, știm că nimic nu pare mai greu decât trezirea dimineața devreme, în concediu, pe întuneric... dar răsplata este bine meritată fiindcă unele experiențe uimitoare se întâmplă chiar în zorii zilei.

9. Ar trebui să încercăm cel puțin o dată în viață călătoria "solo". Odată ieșiți din zona noastră de comfort nu doar vom deveni mai încrezători, ci vom cunoaște personaje interesante și vom avea libertatea totală de a face ceea ce vrem, atunci când vrem.

10. Jungla de clădiri din marile orașe devine de multe ori sufocantă, așadar alternativele oferite de către natură sunt numeroase. Parcurile naționale reprezintă destinații perfecte pentru drumeții, cunoaștere și relaxare.

Călătorii plăcute! 🙂

3 Responses

 1. A mai trecut un an frumos plin de călătorii și experințe care ne-au rămas în suflet.
  Am reușit să cunoaștem o mulțime de persoane interesante, am legat prietenii, am încercat mâncăruri inedite și nu în ultimul rând am descoperit culturi și peisaje noi.
  În 2017 ne propunem să răspândim și mai mult microbul călătoriei împărtășind impresii și poze noi. 😊
  Mulțumim prietenilor și cititorilor noștrii pentru că ne-ați inspirat și v-ați lăsat inspirați… fără voi nu ar fi fost la fel.

  Vă dorim un an nou plin de călătorii și voie bună!

 2. La multi ani si cat mai multe impliniri !

 3. O saptamana reusita !

Leave a Reply