7 sfaturi pentru un bagaj eficient

7 sfaturi pentru un bagaj eficient

posted in: utile | 7

Întrucât ne gândim la călătoriile de anul viitor, o să încercăm să te ajutăm să îți împachetezi mai eficient bagajele, indiferent de destinația aleasă. Cu toții cunoaștem faptul că este mai ieftin și mai comod să iei cu tine doar un rucsac sau un bagaj de mână.

Acestea sunt cele 7 idei pe care dorim să le împărtășim:

 1. Cu o săptămână înainte de a porni la drum, poţi începe să concepi o listă cu lucrurile pe care dorești să le duci cu tine în vacanță. Ţine lista la-ndemână și oricând îţi aminteşti câte ceva, notează. Încearcă să renunți la cât mai multe lucruri inutile.
 2. Sortează hainele în funcţie de destinaţia de vacanţă, de climă, de activităţile pe care ţi-ai propus să le faci. Planifică-ţi garderoba pe zile, astfel încât să ai ceva de schimb în fiecare zi.
 3. Ai grijă ca totul să se asorteze. Alege haine care se pot combina între ele, sandale şi tenişi care să meargă atât la fustă, cât şi la pantalonii scurţi. În felul acesta, nu va fi nevoie să-ţi iei cu tine toată garderoba.
 4. Rulează-le, ca să previi şifonarea. Conform experţilor în călătorii, decât să împăturești hainele, mai bine le rulezi. Astfel economiseşti spaţiul în bagaj iar hainele se vor aşeza mult mai bine şi nici nu se vor şifona. Poți alege să le pui în pungi care se pot sigila după scoaterea aerul din ele. Este important să folosim fiecare spațiu liber.
 5. Dacă ai nevoie de vreun consumabil (balsam, gel de duş, şerveţele etc.), le poți cumpăra de la supermarketurile din staţiune.. Nu au cum să fie scumpe, le consumi oricum într-o săptămână şi nu le mai cari după tine, în bagaj.
 6. Alege varianta „mini”! Nu e nevoie să-ți iei cu tine toată sticla de şampon sau demachiant. Mai bine îţi pui în sticluţe mici (de maxim 100 ml) câte puţin din fiecare produs de care ai nevoie. Inclusiv din parfum, pastă de dinți sau din crema de faţă poţi lua o cantitate mică într-o sticluţă sau cutie sterilă. Varianta aceasta este utilă mai ales în cazul în care călătoreşti cu avionul şi ai bagaj de mână.
 7. Nu este nevoie să-ţi umpli bagajul cu prosoape, săpunuri, uscător de păr sau alte lucruri pe care le găseşti oricum la hotel. Informează-te în legătură cu serviciile extra oferite de resortul în care vei fi cazat. De la un număr de stele în sus, toate unităţile de cazare oferă şi uscător de păr, aşa că nu mai e nevoie să îl iei pe al tău.

În clipul de mai jos ne este prezentat un mod inedit de împachetare. Putem observa faptul că valiza destinată pentru vacanţă este destul de mică având în vedere numărul de haine alese. La prima vedere pare imposibil să pui atât de multe haine într-un bagaj atât de mic.

Spor la împachetat și... călătorie plăcută! 🙂

7 Responses

 1. Voi ştiți cumva care e regimul – vorbind despre o călătorie cu avionul – țigărilor electronice? ☺ Ambalate, sigilate, la liber? Nu vorbesc despre a pufăi, ci dacă le poți lua în bagaj, cu tot cu lichid etc.

  • Salut Cristian, mulțumim că ne urmărești! Din câte știm, este permisă transportarea țigării electronice în bagaje fără nicio restricție. Având în vedere strictețea controalelor și faptul că nu toată lumea cunoaște funcționarea acestuia, de preferat ar fi să fie plasat în bagajul de mână, întrucât s-ar putea ca cei de la securitate să oprească bagajul de cală după scanare pentru verificări suplimentare. Pentru a nu ridica semne de întrebare acesta poate fi pus în cutie împreună cu cheile și telefonul la poarta de security check. Recipientul pentru lichid (rezerva) nu trebuie să depășească 100 de ml și poate fi pus alături de alte lichide într-o pungă transparentă. Totalul de lichid nu trebuie să depășească 1 litru pe persoană. Sper că îți sunt de folos aceste informații🙂

 2. […] Pentru că împachetarea și despachetarea bagajului de călătorie poate fi o adevarată corvoadă, vom încerca să ne limităm la lucrurile strict esențiale destinației în care vom pleca. Nu doar că vom avea un bagaj mai mic, dar vom și economisi în acest fel. Sfaturi despre pregătirea bagajului putem găsi aici. […]

 3. Fără falsă modestie, dar aici e vorba despre un capitol la care sunt campion european! 

 4. […] 7 sfaturi pentru un bagaj eficient […]

Leave a Reply