Turist în Barcelona

Turist în Barcelona

posted in: Spania, Trips & Tricks | 0

Există motive întemeiate pentru a vizita Barcelona, întrucât puține orașe europene sunt atât de pline de energie, stil și eleganță. Orașul este renumit atât pentru designul modern, arhitectura moderistă și străzile medievale, cât și pentru magazinele remarcabile sau gastronomie. Pentru a vizita însă capitala catalană există mai multe motive decât pot fi enumerate... vă puteți plimba pur și simplu prin oraș, dintr-un cartier în altul, admirând obiectivele turistice, bucurându-vă de atmosfera prietenoasă și vremea frumoasă.

  • Parc de la Ciutadella

Acest parc din centrul Barcelonei se află pe locul unei vechi fortărețe militare, o ciutadella în formă de stea, construită la începutul sec. XVII. Azi e un spațiu recreațional și cultural, locul potrivit pentru a vă petrece o după-amiază. În grădinile peisagiste se află grădina zoologică a Barcelonei, Parlamentul Catalan și muzeele de Zoologie, Istorie Naturală și Artă Modernă. Tot aici se află și un lac de agrement și o imensă fântână ornamentală - Cascada - la realizarea căreia și-a adus contribuția și tânărul Gaudi.

  • Montjuïc

Montjuïc este un încântător deal înverzit cu gădini amenajate, largi spații deschise, galerii de artă, muzee și facilități sportive, care oferă priveliști splendide asupra orașului. Castelul din vârful dealului este o fostă închisoare militară, cu o istorie lungă și sângeroasă. Fundació Joan Miró, fondat chiar de artist, este considerat cel mai îndrăgit muzeu din Barcelona. Copii vor fi foarte satisfăcuți de Poble Espanyol, o reproducere oarecum neobișnuită a satului spaniol, realizată prin imitarea stilurilor arhitecturale din întreaga țară.

  • Barri Gotic

Pentru a surprinde cu adevărat atmosfera orașului, trebuie să mergeți în încântătorul său centru medieval: o rețea de străduțe înguste, piețe fermecătoare și case elegante, acoperite de verdeață. Face parte din farmecul zonei să vă rătăciți pe aici, deoarece fiecare colț dezvăluie curiozități ispititoare.

  • Plaça del Pi

Această femecătoare piață, înconjurată de străduțele înguste și șerpuitpare din Barri Gotic, reprezintă un spațiu primitor cu locuri umbroase, cafenele și expoziții de artă (în weekend). Plaça del Pi este dominată de frumoasa biserică gotică Santa Maria del Pi, care are o splendidă rozetă.

  • Barceloneta

Barceloneta a fost de-a lungul timpului un barrio (cartier) sărac de pescari și muncitori, un orășel dărăpănat cu case sărăcăcioase amplasate pe plajă. Locuințele fiind mici, străduțele înguste din zonă au devenit extensii ale caselor, locatarii lor stând în mijlocul drumului ca în propria lor sufragerie. Acestă tradiție a vieții de stradă este continuată și astăzi de rezidenții zonei și de turiștii care în sezonul de vârf, transformă barrio într-un centru al distracției.

  • Port Vell

Port Vell este un triumf al modernizării urbane. Înainte de 1992 acesta era un spațiu industrial neîngrijit, însă zona s-a transformat într-un înfloritor port plin de iahturi și mărginit de restaurante, baruri și atracții turistice. În cazul în care doriți să asistați la un apus de soare impresionant, acesta este locul potrivit.

  • L’Eixample

Centrul modernismului barcelonez, L’Eixample reprezintă o rețea de străzi și clădiri de locuințe de lângă orașul vechi, aici regăsindu-se cele mai multe clădiri cunoscute cum ar fi Casa Milà și Casa Batlló realizate de Gaudi, precum și alte minunății moderniste. Terasele cafenelelor care mărginesc bulevardele sunt ideale pentru a privi trecătorii, în timp ce Passeig de Gracia poate fi socotită Fifth Avenue al Barcelonei.

  • Park Güelll

Aspectul de lume de basm vă surprinde imediat ce intrați: pavilioanele portarului cu acoperișuri în formă de ciupercă seamănă cu cele din basmul Hänsel și Gretel. Artistul suprarealist Salvador Dali a fost pur și simplu copleșit de o “suferință de neuitat”, când se plimba printre formele arhitecturale supranaturale din acest parc aflat în vârful dealului - o extraordinară amenajare peisagistică realizată de Antonio Gaudi.

  • Sagrada Familia

Ultima lucrare a lui Gaudi, rămasă neterminată, este o imagine simbol a Barcelonei și completează o vizită în capitala catalană. La moartea lui Gaudi, în 1926 (acesta fiind îngropat în cripta bisericii), doar o fațadă, un turn, absida si cripta erau terminate. Puține planuri clare a lăsat în urmă, iar multe dintre cele care totuși existau au fost distruse în incendiu sau în actele de violență din timpul Războiului Civil. Astfel proiectul la care se lucrează acum se bazează pe reconstrucții și interpretări moderne. Atentie: achizitionați biletele din timp! Pe lângă faptul că la fața locului veți avea șanse mici să mai găsiți bilete, vă veți scuti și de așteptatul la o coadă foarte lungă.

Călătorie plăcută! 🙂

Leave a Reply