Sitges – liniştită ziua, vibrantă noaptea

Sitges – liniştită ziua, vibrantă noaptea

posted in: Spania, Trips & Tricks | 0

Sitges, aflându-se în apropiere de Barcelona, poate fi destinația perfectă pentru o excursie de o zi sau pentru mai multe zile la plajă.

Orăşelul se află pe Costa Dorada, la 40 de minute de mers cu trenul către sud de capitala catalană, uşor de accesat chiar şi de la aeroport. Iniţial era un sat de pescari, care în anii 60, în total contrast cu Spania dictatorului Franco, a devenit o destinaţie pentru vacanţe boeme, păstrând până azi ceva din izul vremurilor apuse.

De la un capăt al staţiunii la celălalt, cele 17 plaje cu o lungime de aprox. 5 km despart mediterana de hoteluri, restaurante, cafenele, baruri şi magazine, tranzitand parţial centrul vechi, portul de iahturi, biserica Sfântului Bartolomeu, care parcă veghează oraşul de pe o mică colină, ajungând până în cartiere de vile şi hoteluri ceva mai contemporane.

Construcţiile în stil "art nouveau" impresionează prin ceramica şi culorile vii care le ornează. Străduţele au un farmec aparte, înguste, pavate cu piatră, pavele sau ceramică, majoritatea în pantă, converg toate către mare.

Plajele sunt foarte diverse, unele urbane, altele la extremităţi, străjuite de golfuri şi golfuleţe, unele mai sălbatice, altele mai moderne, unele de nudişti, altele preponderent ocupate de persoane de orientare sexuală gay, dar toate cu nisip fin, curate, cu intrare lină în apa mării.

Viaţa de noapte în Sitges este vibrantă, după lăsarea serii agitaţia atinge nivelul maxim. Cafenelele, barurile, cluburile, concentrate în oraşul vechi şi pe malul mării, sunt plini de turisti… lăsând impresia că toată lumea a ieşit la terasă 🙂

 

Călătorie plăcută! 🙂

Leave a Reply