Drumeție pe muntele sfânt Montserrat — Barcelona

Drumeție pe muntele sfânt Montserrat — Barcelona

posted in: Spania, Trips & Tricks | 0

Tocmai ne-am întors din Barcelona! În timpul săptămânii petrecute acolo, am deci să vizităm nu doar renumitele obiective turistice, ci să ne îndreptăm și către periferie pentru a cunoaște mai bine stilul de viață catalan.

Prima destinație a fost Montserrat. Am ajuns acolo cu ușurință, luând trenul R5 din Barcelona de la stația Placa d’Espanya în direcția Manresa. !Atenție: cardurile HOLA BCN (de 2,3,4 sau 5 zile) acoperă și acest drum iar distanța aproximativă este de 52km.

Bizarele piscuri rotunjite ale muntelui sfânt se înalță la 1235 m și sunt vizibile de la kilometrii depărtare. Cei care doresc să ajungă pe munte cu telefericul vor coborâ la stația Aeri de Montserrat, stația pentru funicular fiind Monistrol de Montserrat.

Catalanii vin pe acest munte sacru, cu valoare simbolică, pentru a săruta mâna Fecioarei Negre (La Moroneta) — o statuie din secolul al XII-lea despre care se crede că a fost găsită în mod miraculos într-o peșteră din munte. Aceasta este adăpostită acum într-o minunată biserică. Lângă este amenajată o încăpere specială unde oamenii pot aduce ofrande, precum rochii de mireasă, fotografii și chiar țigări, în speranța de a fi ajutați de Fecioară ca să aibă un copil, să fie vindecați de o boală sau să se lase de fumat. Complexul monahal Montserrat deține și un muzeu de artă, care cuprinde printre altele lucrări de Picasso, El Greco și Monet.

Cu funicularul se poate ajunge la traseele de drumeție, cum ar fi traseul circular cu o durată de aproximativ 3 ore către belvederea de la Sant Jeroni, cu priveliști magice.

 

Călătorie plăcută! 🙂

Leave a Reply