3 atracții favorite în München

3 atracții favorite în München

posted in: Germania, Trips & Tricks | 0

Pentru o primă vizită în Germania am ales orașul München. Am ajuns în oraș cu trenul de la aeroport. Prima impresie asupra orașului nu a fost una tocmai placută. Imediata vecinătate a gării centrale din nefericire este o zonă de imigranți și nu e vorba doar de turci, arabi, albanezi sau de alte neamuri balcanice - ci și de africani care se plimbă pe stradă în costume tradiționale. Sunt șanse foarte mari ca prima impresie produsă de orașul München să fie viciată de un astfel de peisaj urban.

Prin München nu am avut o țintă anume, ne-am propus să admirăm și să descoperim orașul la pas.

 

Marienplatz

Între gara centrală și Marienplatz există o stradă complet pietonală plină de magazine, cafelene și restaurante. Marienplatz este locul de promenadă al turiștilor, o zonă foarte bună de pierdut vremea și de făcut poze. În Evul Mediu aici se întâlneau bufonii, muzicanții dar tot aici aveau loc și execuțiile prin spânzurare. Astăzi în fiecare zi la orele 11,12 și 17 turiștii pot urmări celebrul Glockenspiel, un dans care a fost pentru prima dată prezentat în 1517 pentru a sărbători sfârșitul epidemiei de ciumă. Piața este dominată de clădirea Altes Rathaus (Vechea Primărie) – o cladire frumoasă ce nu pare deloc veche; se poate urca și în turnul primăriei pentru poze de la înălțime.

Biserica Sf. Petru  este cea mai veche biserică din München. Urcarea în turn presupune urcarea a 302 trepte pe un culoar făcut pentru o persoană. Din loc în loc sunt zone unde poți să-ți tragi sufletul. Este singurul loc de unde se poate vedea Primăria Nouă în toată mareția ei!

 

Englischer Garten

Întrucât ne plac la maxim spațiile verzi, Englischer Garten este un loc favorit în München. Este cel mai mare parc ce se găsește în interiorul unui oraș din Europa. Principalele atracții ale parcului includ două grădini de vară, o pagodă chinezească, o casă japoneză a ceaiului și un templu în stil grecesc, numit Monopteros. Parcul se învecinează cu aria studentească a Schwabingului. Această parte a parcului este mai populată deoarece un număr mare de oameni își petrec aici în general prânzul.

În parc au loc o mulțime de activități și vin o mulțime de oameni, cum ar fi joggeri, cicliști, rolleri, skateri și strolleri. În unele locuri liniștite ale parcului sunt și cai. În zilele călduroase oamenii fac baie în râul Isar ce străbate parcul!

 

Hofbrauhaus

Am ajuns la celebra berărie după masa, când înca era relativ gol. Aici, ca peste tot în Germania, daca ai ocupat 1-2 locuri pe băncuța de la masă oricine este liber să se așeze lângă tine (mesele fiind de 8-10 locuri). În foarte puțin timp s-a umplut tot localul, nu doar de oameni ci și de voie bună.

Incăperea de la parter este imensă, cu tavan boltit, susținut de coloane puternice, lambrisate și decorate cu tablouri de epocă. Ospătarii, într-o permanentă grabă, duc la mese carnați bavarezi, covrigi, dar mai ales halbe, halbe pline și gulerate. Într-o parte a sălii, câțiva instrumentiști înveșmântați tradițional, cu pantaloni scurți, veste și ciorapi trei sferturi, cântă melodii antrenante în timp ce oamenii beau, râd și vorbesc tare. În berărie se cântă, tot mai mult și mai tare, după fiecare bere consumată, iar atmosfera bavareză se poate distinge de la o poștă 🙂

 

Călătorie plăcută! 🙂

Leave a Reply