Ce să nu faceți în Chicago

Ce să nu faceți în Chicago

posted in: SUA, Trips & Tricks | 0

După o introducere de două săptămâni în atmosfera caldă a vecinătății Michiganului am ajuns și la ChicagoOrașul ne-a încântat simțurile, l-am conceput ca fiind un oraș elegant, cu stil. Ne-a plăcut îmbinarea arhitecturală între nou și vechi, nimic nu era însă țipător, de prost gust, totul se îmbina perfect.

Centrul orașului a ramas intact așa cum a fost construit în anii 20-30 al secolului trecut. Tramvaiul, suspendat pe schele de metal, trece prin centrul orașului. Clădirile cu zeci de etaje au și acum scările de evacuare în caz de incendiu pe dinafară.

Pe străzi, am întâlnit fel de fel de figuri, oameni de toate culorile care se respectă, vorbesc frumos, iar dacă te ating cumva din greșeală, își cer imediat scuze.

Am vizitat cu mare interes toată zona centrală a orașului, clădirile înalte de birouri - majoritatea fiind înșirate pe malul imensului Lake Michigan, care este cam de mărimea Mării Negre, dar și cartierele învecinate ne-au atras atenția.

Evident, cu fiecare vizită a unui loc nou învățăm câte ceva din experiențe, așadar în cele ce urmează vă vom povesti câteva idei despre... Ce să nu faceți în Chicago 🙂

1. Nu pierdeți timpul stând la coada de la Willis Tower Skydeck

Cozile sunt interminabile la Willis Tower Skydeck. Cea mai bună și convenabilă opțiune este achiziționarea în prealabil, on-line a biletelor, ceea ce vă permite urcarea directă în turn.

2. Nu vizitați orașul în timpul iernii

Da, perioada noiembrie-aprilie este într-adevăr foarte rece, cu multe precipitații. Și nu doar din cauza vântului; Chicago are parte din plin de zăpadă,  îngheț și precipitații.

Planificați-vă vizita pentru perioada verii, când localnicii entuziasmați de faptul că au supraviețuit lunilor reci, sărbătoresc organizând în fiecare weekend festivaluri de la cele mai mari, la cele mai mici, de cartier. De asemenea, plajele sunt deschise, puteți înnota în Lake Michigan și vă puteți răcori cu o bere pe una din terase.

3. Nu vizitați doar centrul orașului

Pentru cei care vizitează pentru prima dată orașul este foarte tentant să nu se distanțeze de centru și de North River. Chicago este un oraș cu multe cartiere vibrante ce merită să fie explorate. Pe partea de sud veți găsi comunitățile etnice din Pilsen, Mica Italie, Chinatown și bogățiile culturale ale Hyde Park. Pe partea de nord se află fermecătorul Andersonville, cunoscutul Lincoln Square și Lincoln Park.

4. Nu puneți ketchup pe hot-dog

În Chicago puteți pune multe bunătăți pe hot-dog, cum ar fi ceapă, muștar, felii de roșii, murături, ardei - dar NU ketchup! Încălcarea acestei reguli vă va cataloga drept turiști iar localnicii vă vor privi ciudat.

5. Nu ratați un cocktail la Signature Room

O vizită a barului de la etajul 95 a clădirii John Hancock nu va costă nimic, în afară de prețul băuturii pe care o veți consuma. Alegeți o masă lângă una dintre ferestre, de unde aveți vedere asupra celor 4 state: Illinois, Wisconsin, Indiana și Michigan. Doamnelor, nu săriți peste o vizită la toaletă - vă veți bucura de unul din cele mai frumoase vederi asupra orașului 🙂

6. Nu acordați prea mult timp pentru Navy Pier

Într-adevăr Navy Pier este una din cele mai celebre locuri ale orașului, majoritatea timpului fiind arhiplin de turiști. Este o zonă cu parcuri, magazine, restaurante și câteva atracții destinate copiilor. În schimb, recomandăm închirierea de bicilete - orașul are aproape 42 km de mal de-a lungul lacului Michigan. Dacă veți pedala spre sud, veți avea parte de o experiență spectaculoasă.

7. Nu comandați porții mari de mâncare

Când veți cere o porție de mâncare într-un restaurant, porțiile normale vă vor fi aduse într-o farfurie de dimensiunea unui platou de la noi... puțin probabil să reușiți s-o mâncați pe toată. Dacă doriți, se poate solicita ca restul de mâncare să fie împachetat într-o caserola de plastic pentru a fi servit acasă.

Călătorie plăcută! 🙂

Leave a Reply