Ce să nu faci… în Lisabona

Ce să nu faci… în Lisabona

posted in: Portugalia, Trips & Tricks | 8

 

Visezi la o vacanță perfectă în Lisabona?

Pe lângă nenumăratele articole de călătorii sau ghiduri turistice care îți povestesc despre ce să vizitezi, noi îți vorbim despre unele lucruri care nu sunt recomandate să le faci… astfel vei avea cu siguranță parte de o vacanță perfectă.

Nu-ți planifica vacanța doar pentru un weekend sau câteva zile

În cazul în care petreci doar câteva zile in Lisabona, să știi că vei dori să te întorci. Alfama, Bairro Alto, Baixa-Chiado și Belem sunt doar câteva din cartierele boeme ale orașului unde sigur vrei să ajungi și să le descoperi la pas. Este indicat să-ți creezi un itinerar și să aloci câte o zi fiecărui cartier.

Viața de noapte începe târziu și ar trebui să profiți de ea cel puțin o dată. După lăsarea serii în cartierele Cais do sodré și Bairro Alto, străduțele se însuflețesc, auzindu-se pe fiecare colț clinchetul paharelor de vin și al tacâmurilor. Unii oameni aleg să se distreze dansând prin cluburi, unde nebunia este la ea acasă, până dimineața la 06:00.

Nu încerca să vorbești spaniola

Mulțumită războiului lingvistic dintre Spania și Portugalia nu vei impresiona pe nimeni vorbind spaniola. Cel mai indicat ar fi să înveți în portugheză câteva cuvinte și expresii de bază, cum ar fi obrigado, adeus sau boa noite. Dacă vrei să abordezi pe cineva pe stradă… de exemplu pentru a te ghida către un punct turistic, folosește cu încredere limba engleză.

Nu are rost să arunci o gramadă de bani pentru un spectacol fado dintr-un restaurant mediocru

Da, fado face parte din cultura orașului și ar trebui neapărat s-o asculți cât timp ești în Lisabona, dar pentru asta nu are rost să plătești între 35-60 Eur pentru o mâncare care lasă de dorit doar pentru a viziona un mic spectacol. Poți alege să mergi la A Tasca do Chico în Bairro Alto, unde în zilele de luni și miercuri intrarea este liberă. Aici poți consuma o băutură sau un snack pe placul tău. Tot așa în O Povo din Cais do Sodré, în timpul săptămânii, începând cu ora 10:00 cântă tineri artiști muzicieni, intrarea fiind liberă.

Nu călători la orele de vârf cu tramvaiul 28

Între orele 17:00-20:00 tramvaiul galben deservește atât turiștii cât și localnicii care ies de la servici. Este foarte incomod să te deplasezi în aglomerația din jurul acestor ore și nici nu vei reuși să te bucuri de această experiență. În schimb, dimineața între 09:00-12:00 tramvaiul este aproape gol. Astfel, vei avea tot comfortul de a te bucura din plin de băncile vechi de piele, de scârțâitul bătrânului tramvai și de adierea vântului în timp ce admiri peisajele din geam.

Nu te lăsa descurajat/ă de clădirile ruinate

Ele sunt o parte reprezentativă a Lisabonei. Orașul promovează arta graffiti ca și o parte din dezvoltarea culturală a orașului. Sunt organizate proiecte/concursuri la care artiștii talentați pot câștiga premii substanțiale.

Nu vizita doar Lisabona

Sintra, Cascais, Mafra, Peninsula Troia și Serra da Arrabida sunt doar câteva locuri din împrejurimile orașului care trebuie neapărat vizitate, cel mai bine ar fi să aloci câte o zi fiecarei destinații. Dacă te interesează un itinerar de o zi din Sintra, poți citi mai multe aici.

Nu îți planifica vizita pentru august

Luna august este cea mai caldă, umedă și aglomerată perioadă în care orașul e asaltat de către turiști, iar prețurile o iau razna. Dacă poți, planifică-ți vizita la jumătatea lunii iunie, deoarece în această perioadă vremea este foarte placută și are loc și Santo Antonio Festival. Petrecerea are loc pe străzile din Alfama și durează toată noaptea. Se consumă pește grill și vin roșu iar atmosfera este cât se poate de portugheză.

Nu intra în vorbă cu oamenii care te abordează

Peste tot prin Lisabona, dar mai ales prin centrul vechi sunt prezente persoane tinere care încearcă să te abordeze pentru a-ți vinde doguri, iarbă sau alte chestii ilegale. Mai bine îți continui drumul fără să le acorzi vreun interes deoarece, în caz contrar, nu vei mai putea scăpa de ei.

Să ai o călătorie fără surprize! 🙂

În cazul în care te interesează o vacanță în Lisabona aici am adunat câteva idei despre cum să găsești bilete de avion la prețuri convenabile.

 
8 Responses

  1. […] la o distanță mică de Lisabona, orășelul Sintra este foarte ușor accesibil. Luând trenul din gara Rossio, dumul durează […]

  2. Please to meet you.! Can’t wait to read more of your posts.!! Thank you for the blog follow 🙂

  3. […] Sursă: Ce să nu faci… în Lisabona […]

  4. Pentru că articolul mi se pare grozav (mai ales abordarea unei călătorii, prin prisma a ce să nu faci!), te felicit. Și tot pentru că este minunat ce faci aici, pe blog, îmi permit să-ți spun că la al 5-lea rând de jos ai cuvântul *vreun* scris despărțit… Spor în continuare. Munca ta e excelentă!

    • Mă bucur că îți place articolul! Mulțumesc frumos pentru apreciere și pentru corectare. O zi frumoasă!

  5. Eu am mers cu tramvaiul 28 duminica dimineata si a fost la fel de aglomerat. Parerea mea e ca tramvaiul 28 e cam overrated :).

  6. […] decis să vizitezi capitala Portugaliei, citește puțin despre sfaturile noastre din articolul 'Ce să nu faci… în Lisabona' sau despre călătoria noastră în 'Sintra, orașul din poveste' […]

Leave a Reply