Londra – top 10 obiective turistice gratuite

Londra – top 10 obiective turistice gratuite

posted in: Marea Britanie, Trips & Tricks | 1

Plină de culoare și varietate, Londra este o metropolă cu o istorie veche de peste 2000 de ani care se află mereu în avangarda modei, a muzicii și artei. Vara trecută am reușit să vizităm capitala britanică, iar pentru că suntem adepții călătoriilor cu buget redus, ne-am îndreptat atenția către obiectivele ce pot fi vizitate gratuit. În top-ul de mai jos am selectat cele mai impresionante 10 locuri care le-am vizitat.

10. National Portrait Gallery

Această galerie este una din cele mai mari atracții ale Londrei. Nume celebre stau alături de altele mai puțin cunoscute, în tablouri fascinante. Monarhia apare în portrete începând cu Richad II (1367-1400) până la Regina Elisabeta II. Galeria se poate vizita gratuit zilnic între orele 10:00-17:00. Pentru mai multe detalii puteți vizita site-ul oficial al galeriei.

9. Science Museum

Acest enorm muzeu relevă fascinanta lume a științei și a intervențiilor tehnologice. Printre exponantele sale se numără și modulul de comandă Apollo 10, care a orbitat în jurul lunii în mai 1969, precum și motorul cu aburi Harle Sykes. Vizitarea muzeului este gratuită. În cazul în care doriți să vizitați si cinematorgraful 3D IMAX se percepe o taxă. Mai multe detalii puteți găsi aici.

8. Natural History Museum

Colecțiile fascinante ale muzeului cuprind circa 70 de millioaane de speciemene. Inițial aici erau păstrate mostrele aduse din expediții de Charles Darwin și Joseph Banks, botanistul căpitanului Cook. Printre atracțiile muzeului se află dinozaurul TRex, unul dintre modelele animatronice care stă la pândă și vânează într-una dintre cele mai vizitate galerii. De asemenea galeria are o colecție ce cuprinde și un meteorit de 3,5 tone. Muzeul se poate vizita gratuit zilni între orele 10.00 - 17.50 (mai multe detalii aici).

7. Tate Modern

LONDON, ENGLAND - APRIL 02: Members of the public view artwork by Damien Hirst in the Tate Modern art gallery on April 2, 2012 in London, England. The Tate Modern is displaying the first major exhibition of Damien Hirst's artworks in the UK, bringing together the collection over 70 of Hirst's works spanning three decades. The exhibition opens to the general public on April 4, 2012 and runs until September 9, 2012. (Photo by Oli Scarff/Getty Images) ORG XMIT: 142418590

Cea mai nouă galerie londoneză se află în fosta centrală termică Bankside. Putând găzdui chiar și ansabluri mari, cele 88 de galerii ale sale oferă un spațiu adecvat colecției Tate de artă modernă universală. Acesta include lucrări de Dali, Picasso, Matisse, Rothko și Varhol, dar și lucrări le altor artiști contemporani celebri. Expozițiile permanente se pot vizita gratuit zilnic între orele 10:00-18:00, pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul oficial al galeriei.

6. Big Ben

Uriașul ceas din turnul Palatului Westminster este cunoscut ca și Big Ben. În realitate numele aparține doar uriașului clopot de 14 tone, care poate fi ascultat la fiecare oră. De asemenea, după lăsarea serii luminile ceasului oferă o priveliște uluitoare.

5. Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham

Gărzile palatului cu uniforme roșii și căciulile înalte din blană de urs, se schimbă la ora 11:00, în fiecare dimineață, iar duminică la ora 10:00. Gărzile mărsăluiesc de la palat până la cazarma Wellington, din apropiere.

4. Greenwich Park

Cel mai vechi parc închis al Angliei, este situat pe o zona de deal cu priveliști impresionante asupra intregii Londre, de-a lungul râului Tamisa, până spre faimosul district Canary Warf, către arena internațională O2 și dincolo de ele. Parcul adăposește mult spațiu verde populat de căprioare, vulpi și diverse specii de păsări, precum și minunate grădini cu flori, gazon perfect tuns, un lac destinat plimbării cu barca și un mare teren de joacă pentru copii.

3. British Museum

Cel mai vechi muzeu din lume adăpostește aproape 6 milioane de exponate. Aici se află unicul fragment păstrat din statuia colosală a lui Rames II de la templul din Teba. Colecția de antichități egiptene numără peste 70 de mii de obiecte, printre care se găsesc mumii și sarcofage. Colecția preistorică include și omul din Lindow, un corp de acum 2000 de ani păstrat intact într-o turbărie. Muzeul se poate vizita gratuit zilnic între orele 10.00–17.30. Pentru mai multe detalii vizitați pagina oficiala a muzeului.

2. Carnavalul Notting Hill

Acest festival caraibean de 3 zile este cel mai mare din Europa, cu fanfare și muzică de toate genurile. În plus: multă mâncare, costume extravagante și dansatori plin de nerv. Parada copiilor se desfășoară duminică, iar cea a adulților lunea. Anul acesta festivalul va avea loc între 27-29 august. Despre programul carnavalului puteți afla mai multe aici.

1. Sky Garden

Sky Garden este unul dintre locurile din Londra care aşteaptă să fie descoperite. Cea mai înaltă grădină publică a Londrei, un loc de vis care trebuie neapărat vizitat. Situat la etajul al 35-lea al așa-numitului walkie talkie tower oferă vizitatorilor, pe lângă un restaurant, bar și cafenea, o senzațională oază de verdeață, la pachet cu o panoramă splendidă de 360° asupra Londrei. Vizita gratuită se face pe baza unei rezervări în prealabil pe site-ul oficial.

Călătorie plăcută! 🙂

One Response

  1. […] cazul în care optați pentru o vacanță mai lungă la Londra nu vă limitați doar la atracțiile turistice oferite de această metropolă. Împrejurimile pitorești ale capitalei nu trebuiesc trecute cu […]

Leave a Reply