10 excursii în afara Londrei

10 excursii în afara Londrei

posted in: Marea Britanie, Trips & Tricks | 0

În cazul în care optați pentru o vacanță mai lungă la Londra nu vă limitați doar la atracțiile turistice oferite de această metropolă. Împrejurimile pitorești ale capitalei nu trebuiesc trecute cu vederea. La distanțe de doar 1-2 ore cu trenul vă puteți bucura de multe alte frumuseți ale Regatului Unit.

1. Castelul Windsor

La doar 40 de minute cu trenul, acest bastion străvechi al monarhiei britanice merită o excursie de o zi. Apartamentele sale de gală și Capela St. George din sec. 15 sunt monumentale. Accesul la unele apartamente este restricționat când regina se află în reședință.

2. Oxford

Cea mai veche universitate engleză este fascinantă, cu colegii vechi, muzee și galerii la fiecare pas. Pentru o scurtă prezentare a orașului, începeți la Oxford Story din Broad Street. Cele mai frumoase colegii sunt Christ Church, Magdalen și Merton. Oxford este foarte ușor accesibil, din Londra drumul cu trenul durează doar 1 oră.

3. Cambridge

Nu ratați colegiile King's, Trinity și Peterhouse, cel mai vechi dintre ele (1284). Relaxați-vă pe malul râului Cam, care traversează peluzele dintre colegii.

4. Brighton

"Londra pe malul mării", aceasta este porecla acestui orășel cosmopolit, înființat ca stațiune la modă de prințul regent la sfârșitul sec. 18 și începutul sec. 19, când s-a mutat în Pavilionul Regal. Puteși admira, sau de ce nu chiar cumpăra antichități în The Lanes și nu ratați o vizită la plajă.

5. Stratford upon Avon

Locul de naștere al lui William Shakespeare (1564) este prezent în mod cert pe hărțile turistice. Aici găsiți mai multe clădiri asociate cu numele marelui dramaturg, dar și Royal Shakespeare Theatre, în cazul în care doriți să vedeți un spectacol. Puteți ajunge cu trenul în acest orășel în doar 2 ore.

6. Canterbury

În anul 597, acest orășel din sud-estul Londrei a devenit scaunul arhiepiscopului primat de Canterbury. Catedrala magnifică adăpostește mormântul St. Thomas Becket.

7. Parcul de distracții Chessington

La doar 30 de minute cu trenul veți găsi un vast parc de distracții, fostă menajerie (are încă animale de junglă), care va ține fericit nu doar copii, ci și adulții pe durata întregii zile. Facilitățile includ câteva montagne-russe absolut grandioase. Biletele cumpărate anticipat sunt mai ieftine.

8. Thorpe Park

Cel mai mare tobogan de apă din Europa este doar una dintre atracțiile acestui parc indicat pentru familii cu copii și se află la o distanță de doar 30 de minute de Londra, dacă mergeți cu trenul.

9. Woburn Abbey și Safari Park

Reședință a ducelui de Bedford, acest conac din sec. 18 este unul dintre cele mai rafinate din Anglia. Are o colecție de tablouri de calitate și domenii întinse. Alături se află atractivul Safari Park.

10. Castelul Leeds

Cel mai romantic castel englezesc, construit pe două insule  într-un lac înconjurat de 200 ha de parc în Kent. Are o colecție de mobilier medieval. Puteți ajunge aici cu trenul sau cu autocarul.

Călătorie plăcută! 🙂

Leave a Reply