Veneția: artă, mister, romantism

Veneția: artă, mister, romantism

posted in: Italia, Trips & Tricks | 6

Orașul apelor este alcătuit din 117 de mici insule, 400 de poduri și este străbătut de 177 de canale... Veneția, un oraș unic plin de frumusețe, romantism, istorie și artă contemporană.

Cu o colecție de locuri minunate precum Piazza San Marco, Canal Grande, Palatul Dodge și Podul Rialto, orașul este mai mult un muzeu în aer liber decât unul tradițional.

Odată ajunși în Veneția nimic nu poate fi mai plăcut decât să rătăcim pe străzile fermecătoare și prin piazettele aglomerate.

Piazza San Marco este cea mai căutată atracție din Veneția, fiind principalul loc de întâlnire atât pentru localnici cât și pentru turiști.

Basilica San Marco are o arhitectură unică, stilurile bizantin, romanic și cel arab combinându-se armonios.                          

Urcând în Turnul de Clopot San Marco ne întâmpină o priveliște impresionantă asupra orașului.

De-a lungul celebrului Grand Canal, cu o lungime apoximativă de peste 3 km, pot fi admirate palatele impresionante.

Ponte Rialto cu o înălțime de 8 m, a fost sigura conexiune permanentă între cele două maluri a Marelui Canal. Mulțumită priveliștii de neegalat oferite de faimosul pod, nu e de mirare că aceasta este în permanență plină de turiști.

În laguna venețiană, la 2 km de coastă se află insula Murano, fiind celebră datorită industriei sticlei, care s-a dezvoltat înaintea perioadei moderne. Sticla de Murano se făcea după rețete secrete, la care se adăuga o măiestrie unică a prelucrării sticlei.

Călătorie plăcută! 🙂

6 Responses

  1. Foarte fain!

  2. Magnificent post, thank you for taking of your time to show those of us who can’t visit, the beauty that is there, again, thank you. O’, I am going to reblog this article for you, hopefully it will lead to a few more followers for you.—ted

  3. Frumusete, simt artistic si pasiune. Felicitari!

  4. […] Veneția, oraș de un romantism unic, a fost construită în întregime pe apă și a reușit să supraviețuiască fără mașini până în zilele noastre. Alei și canale înguste șerpuiesc printre palate somptuoase și biserici magnifice, printre piațele pline de culoare și oaze tăcute, netulburate de trecerea impului. Având în vedere că orașul este o imensă rețea de canale, clădirile și străzile sunt legate între ele prin poduri superbe. Fiecare pod în parte fiind o adevarată operă de artă care impresionează cu poveștile lor uimitoare. […]

  5. […] dimineață, în timpul vizitei din Veneția, am luat trenul spre Verona, un oraș romantic așezat pe malurile râului […]

Leave a Reply