O zi în Verona

O zi în Verona

posted in: Italia, Trips & Tricks | 1

Într-o dimineață, în timpul vizitei din Veneția, am luat trenul spre Verona, un oraș romantic așezat pe malurile râului Adige.

Odată ajunși, am început descoperirea orașului de la arena unde, pentru distracția mulțimii, gladiatorii erau cândva prânzul animalelor sălbatice.

După plimbare ne-am relaxat puțin cu o cafea și un croissant proaspăt umplut cu ciocolată.

Am vizitat buticurile din strada pietonală Via Mazzini, pavată cu calcar roz, cu fosile de amonit, ce ne-a dus la Casa Julietei cu celebrul ei balcon, presupusul domiciliu din sec. 13 al eroinei lui Shakespeare. Pe zidurile din curtea casei se pot observa desene graffiti cu mesaje în diferite limbi, lăsate de îndrăgostiți din întreaga lume.

Tot aici am descoperit și Piazza delle Erbe. În această piață aglomerată, vegheată de un leu înaripat deasupra unei coloane, reminiscență a dominației venețiene, am găsit multe tarabe cu suveniruri create manual.

Am urcat în Torre Lamberti, înalt de 84 m, unde ne-am bucurat de priveliști splendide asupra orașului.

După prânz am pornit spre râul Adige prin Ponte di Pietra către Teatrul Roman de pe Via Regaste Redentore și ne-am continuat plimbarea urmând cursul râului.

După ceva timp ne-am întos în oraș, către Ponte Scaligero, care este parte a castelului alăturat, Castelvecchio. Cu toate că această construcție cu trei arcade a fost distrusă de către armata germană în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a fost reconstruită în totalitate de către municipalitate.

Podul Scaligero ne-a dus către Castelvecchio unde am admirat zidurile fortificației și ne-am odihnit puțin în curtea castelului.

Călătorie plăcută! 🙂

One Response

  1. Foarte frumos! Sper sa ajung curand!