Italia – Lago di Garda

Italia – Lago di Garda

posted in: Italia, Trips & Tricks | 0

Ultimele două zile ale călătoriei noastre în Italia le-am rezervat laculului Garda, care se află la două ore distanță de Milano. Vânturile schimbătoare și pantele de pe Monte Baldo atrag windsurferi, amatori de parapantă, alpiniști sau golferi. În zona lacului am descoperit frumoasele vestigii din era romană cu ar fi cele de la Sirmione, Desenzano precum și castelele Torri del Benaco, Malcesine sau Vallegio.

Dacă veniți aici pentru relaxare și nu pentru a înfrunta valurile de lângă orășelul Riva, vă recomandăm să petreceți mai mult timp pe partea sudică a lacului Sirmione. Singura intrare în oraș este peste șanțul cu apă, pe unul dintre podurile mobile și apoi prin intrarea joasă a porții orașului. Nu ratați Grotte di Catullo și Rocca Scaligera. Acesta din urmă datează din sec. 13 și se află pe cel mai îngust punct de pe peninsulă. Pentru a admira priveliștea locurilor înconjurătoare merită să urcați turnul de 30 metri al castelului.

În apropiere de Sirmione, am vizitat un sat mic și cochet, Desenzano, cu a lui Villa Romana.

Pe cea mai mare insulă de pe lacul Garda, Isola del Garda, ne-a întâmpinat o vilă în stil neoclasic venețian, cu grădini amenajate în stil englezesc. Am optat pentru turul ghidat de 2 ore, care a inclus o tură cu vaporul și o gustare delicioasă.

Dacă veniți cu copii sau pur și simplu sunteți adepții parcurilor de distracție, Gardaland (cel mai mare parc de distracție al Italiei) vă oferă doza necesară de adrenalină. Aici găsim o varietate de carusele, montagne-russe, safari, demonstrații de patinaj pe gheață, delfini dresați și spectacole medievale pentru vizitatori.

Călătorie plăcută! 🙂