City break la Milano – low cost

City break la Milano – low cost

posted in: Italia, Trips & Tricks | 4

Milano, un oraș al lumii, modern, plin de viață și modă... reprezintă destinația perfectă pentru un City Break "low cost".

Am zburat cu Wizzair din Cluj-Napoca spre Bergamo. La ieșirea din aeroportul Bergamo, pe partea dreaptă se zăresc autobuzele ce pleacă spre gara centrală din Milano. Sunt prezente trei firme: TerravisionOrioshuttle și Autostradale. Dacă vrei să economisești, rezervă-ți biletul online, la prețul de 5 euro pe un sens sau 9 euro dus-întors. În cazul în care optezi să achiziționezi biletele direct din aeroport, aceastea vor fi puțin mai scumpe.

Autobuzul face aproximativ o oră de la aeroport până la Gara Centrală. Toate autobuzele opresc pe partea stânga a gării centrale și tot de acolo se pot lua și la întoarcere. În zona gării găsim toate mijloacele de transport în comun: metrou, troleibuz, autobuz.

Drumul de la gară până la Mio Hostel l-am parcurs pe jos, astfel am mai văzut câte puțin din adevărata fațadă a orașului, nu doar cea turistică. Hostelul era foarte curat, dar camerele și holurile aduceau mai degrabă a spital. Recomandăm acest hostel doar pentru vizite scurte, având în vedere prețul bun și locația în care se află.

Ca mijloc de transport pe parcursul vacanței noastre am ales metroul, fiind cel mai rapid mod de deplasare într-un oraș aglomerat ca și Milano. Am achiziționat un bilet pentru transportul în comun, valabil 48 ore la prețul de 8.25 euro. O singură călătorie costă 1.5 euro, așadar dacă faci cel puțin trei călătorii într-o singură zi, este mai avantajoasă opțiunea pentru 24 sau 48 de ore. Un copil cu vârsta până în 10 ani călătorește gratuit dacă este însoțit de un adult plătitor (mai multe informații depre tarife găsim aici).

ZIUA 1.

Ora 10:00 - Piața Domului

În Piața Domului ne-au întâmpinat numeroase clădiri transformate în magazine sau restaurante, cea mai renumită fiind galeria cu magazine haute couture Galleria Vittorio Emanuele II - un mic rai al dependenților de shopping. Pe lângă renumitele nume precum Prada, Chanel, Gucci, Louis Vuitton, regăsim și unele branduri la prețuri mai accesibile. Chiar dacă nu ți-ai propus să spargi tot bugetul călătoriei într-o sesiune de shopping, galeria merită vizitată măcar pentru unicitatea și arhitectura ei.

Ora 12:00 - Domul din Milano

Situat pe locul 5 în topul celor mai mari catedrale din lume, având 135 de turle și peste 2.000 de statui, domul reprezintă o bijuterie gotică de excepție. Tariful biletului pentru a vizita interiorul este unul corect, 3 euro. Dacă dorești să urci și pe terasele care oferă o superbă panoramă asupra orașului, biletul te va costa 9 euro în plus (cu urcare pe scări) sau 13 euro (urcarea cu liftul). Achiziționând biletele online vei evita marile cozi de la ghișeele de bilete. Dacă ești în vizită pe timpul verii, îți recomandăm să ai la tine o bluză/eșarfă sau orice îți poate acoperi umerii, pentru a nu fi nevoit/ă să achiziționezi un "halat" de unică folosință la 5 euro.

14:30 - Teatro alla Scala

Teatrul se află chiar în spatele galeriilor Vittorio Emanuele II, în direcția opusă de Piața Domului. Intrarea în muzeu se face gratuit dar dacă dorești să vizitezi teatrul, prețul intrării este 7 euro.

16:30 - Castelul Sforzesco

Castelul Sforzesco este o adevărată fortăreață înconjurată de ziduri de cetate intimidante situate chiar în inima orașului. Străbătând Via Dante dinspre Piazza Duomo, imaginea castelului ni se arată la capătul drumului, închizând practic această cale pietonală prelungită. Apropiindu-ne, am făcut un scurt popas în vecinătatea frumoasei fântâni arteziene din fața castelului: Fontana Torta Degli Sposi. Locul este plin de turiști care zăbovesc fie pe băncile din împrejurimi, fie pe marginea parapetului fântânii.

Castelul și muzeul castelului pot fi vizitate gratuit în fiecare marți începând cu orele 14:00, respectiv de miercuri până duminică cu o oră înaintea închiderii sau în prima duminică a fiecarei luni. Mai multe detalii găsim pe site-ul lor.

18:00 - Corso Magenta

Nu poate fi trecut cu vederea faptul că Milano este capitala italiană a modei. De aceea, în apropierea Castelului Sforzesco, o scurtă plimbare pe Corso Magenta, bulevardul modei și al cumpărăturilor de lux, se recomandă ca o experiență inedită.

ZIUA 2.

10:00 - Parcul Sempione

Am început ziua bucurându-ne de soare, natură și o înghețată în Parcul Sempione, un frumos parc cu arhitectură engleză, aflat chiar în spatele Castelului Sforzesco. În afara spectacolului viu al naturii, vizita în acest parc grandios ne oferă și alte atracții precum lacuri, iazuri, poduri, fântâni arteziene, alei amenajate pentru pietoni și bicicliști, terase...

Tot aici se regăsește și Turnul Branca. Urcarea merită cei 5 Euro... în zilele senine turiștii se pot bucura de o panoramă ce se întinde chiar și până la Alpi.

14:30 - Arco della Pace

Portalul de triumf, cu arhitectură neoclasică închide Porta Sempione, adică extremitatea vestică a parcului Sempione și deschide calea spre Corso Sempione, un bulevard frumos, perfect drept, foarte asemănător cu Champs-Élysées din Paris.

16:30 - Acquario Civico

După ce am luat prânzul, ne-am îndreptat către Aquario Civico. Acesta se află în incinta parcului Sempione, fiind un acvariu aflat într-un frumos palat decorat în stil ”art nouveau”. O impresionantă statuie a zeului Neptun poate fi observată în fața acesteia. Vizitarea presupune o plimbare printr-un tunel subacvatic, printre acvarii și terarii frumos amenajate și iluminate, iar în curtea palatului găsim o mlaștină, un iaz, o carieră și chiar o mică cascadă.

Intrarea este gratuită zilnic începând cu o oră înainte de închidere; deasemenea în fiecare marți după 14:00 și în prima duminică a fiecarei luni. Mai multe informații găsim pe site-ul acvariului.

17:30 - Shopping

Pentru că o vacanță la Milano nu poate trece fără o sesiune de shopping adevărat, o poți lua la pas pe străduțele adiacente din zona centrală a orașului, explorând cultura și viața locală. Este o metodă de a potoli setea shopping addictului din noi, vizitând magazinele care ne fac cu ochiul.

20:00 - Navigli District

Cartierul Navigli District este una dintre cele mai speciale zone ale oraşului. Fiind aglomerat de canale înguste, înconjurate de străduțe populate cu o multitudine de restaurante, baruri și cafenele, descriu un peisaj plin de viață ce merită descoperit în profunzime. Pentru a fi părtașul unui joc de lumini fascinante de-a lungul canalelor, recomandăm să vizitezi zona după lăsarea serii când cele mai multe dintre lumini sunt aprinse.

Călătorie plăcută! 🙂

4 Responses

  1. Foarte frumos!! Ce arhitectura impresionanta ,ce cladiri !! Superb !! Mi-as dori si eu sa ajung pe acolo ,insa timpul nu-mi permite . Poate la vara ,in concediu . 🙂

  2. O sa ajung si eu intr o zi..foarte frumos

  3. […] două zile al călătoriei noastre în Italia (mai multe detalii aici) le-am rezervat laculului Garda, care se află la două ore distanță de Milano. Vânturile […]

  4. […] tine dar nu vrei să scoți prea mulți bani din buzunar? Aruncă o privire peste articolul nostru City break la Milano – low cost pentru […]

Leave a Reply