Viena în trei zile

Viena în trei zile

posted in: Austria, Trips & Tricks | 2

Viena este una din cele mai elegante și rafinate orașe ale Europei, fiind în topul locurilor vizitate de către amatorii de arhitectură și muzică clasică. Clădirile sale monumentale în stil habsburgic, castelele in stil baroque si rococco au fost create la perfecțiune de împărăteasa Elisabeta. Fiind destul de ușor de vizitat, se poate ajunge la obiectvele de interes chiar pe jos sau folosind metroul pentru câteva stații.

ZIUA 1.

Ora 10:00 - Palatul Schönbrunn

După micul dejun am ales ca prima oprire să fie la Palatul Schönbrunn, unul dintre cele mai importante monumente culturale din Austria. Se poate ajunge aici cu linia de metrou U4, stația de coborâre fiind Schloss Schönbrunn.

Grădina cu sculpturi, aflată între palat și Fântâna Soarelui este numită Marele Parter. Grădină franceză, conține printre altele, un labirint. Complexul include și multe alte atracții precum o grădina zoologică, o orangerie și o seră cu palmieri.

Metrou U4 stația Schönbrunn

Ora 13:00 - Tiergarten Schönbrun

Următoarea destinație pe lista noastră este cea mai veche grădină zoologică din lume. Deoarece este o grădina zoologică foarte mare, oferă ocazia unică de a admira o mare varietate de animale: de la maimuțe, tigrii și girafe, la pinguini, hipopotami, urși polari și urși panda.

În timpul precut acolo am fost uimiți de diversitatea animalelor, și am rămas cu senzația că doar câteva ore de vizitat nu sunt suficiente pentru a explora tot ce oferă grădina zoologică.

Ora 18:00 - Prater

Distracție și adrenalină... cel mai bun mod de a încheia o zi plină de aventuri.

Praterul vienez este un adevărat univers modern al aventurilor. Aici vă puteţi distra în mai mult de 250 de moduri diferite - printre care şi Roata Uriaşă (Riesenrad), un carusel cu lanţuri înalt de 117 metri şi un roller coaster interior.

Metrou U1, U2 stația Praterstern

ZIUA 2.

Ora 10:00 - Stephansplatz

Începem ziua vizitând Stephansplatz și catedrala. Zona este foarte accesibilă cu linile de metrou U1 și U3.

Piața este plină de trăsuri aliniate frumos ce iși așteaptă clienții, așadar o plimbare cu trăsura nu poate fi trecută cu vederea.

Piața este dominată de impunătoarea catedrală cu același nume: Stephansdom. Interiorul catedralei poate fi vizitat gratuit.

În schimb, pentru a vizita cele 18 altare aflate în incinta catedralei și pentru a urca în turn este nevoie de plata unei taxe. Deși în turn sunt foarte multe scări de urcat, panorama este superbă.

Ora 12:00 - Palatul Hofburg

Fiind în imediata apropiere a Stephansplatz, continuăm ziua cu o plimbare pe culoarele pe care altădată se plimbau prinți, prințese și împărați. Palatul Hofburg este unul dintre cele mai vizitate obiective ale Vienei fiind reședința președintelui austriac. Aici pot fi vizitate numeroasele muzee și colecții de artă.

Se poate ajunge aici cu liniile de metrou U1, U3 - stația Stephansplatz, linia U3 - stația Herrengasse și liniile U2, U3 - stația Volkstheater.

Ora 16:00 - Palatul Belvedere

Întreaga operă arhitecturală barocă este formată din două palate: Palatul de Sus și Palatul de Jos. Adăpostește astăzi o expoziție de pictură austriacă aparținând perioadei cuprinse între Evul Mediu și contemporaneitate.

U1 (Stop "Südtirolerplatz)

Ora 19:00 - Donauturm

Cu lina de metrou U1 în direcția Leopoldau puteți coborî fie la stația Kaisermühlen - lângă cladirile ONU, fie la următoarea stație Alte Donau. Urcarea se face cu unul din cele două lifturi de mare viteză, lifturi cu tavan transparent - puteți astfel admira sau studia mecanismele din spatele lui. Sus, pe lângă cele două platforme, una de observație și una folosită pentru sărituri, sunt și două restaurante. Acestea sunt puțin mai speciale întrucât se rotesc, oferind oportunitatea de a admira întreaga panoramă a orașului.

ZIUA 3.

 Ora 10:00 - Foltermuseum

Începem ziua cu o aventură macabră, vizitând Muzeul Torturii. Aici se găsesc o selecție de aproximativ 100 de exponate șocante și brutale ce redau informaţii despre latura din umbră a omenirii.

Metodele de tortură sunt explicate ştiinţific astfel încât să simți faptul că ești trimis înapoi în timpurile strămoşilor noștrii.

Linia de metrou U3, stația Neubaugasse

Ora 12:00 - Haus des Meeres

La doar căteva minute de mers pe jos se află Casa Mării, cel mai mare acvariu al Austriei ce găzduiește peşti de apă dulce, marini, mediteraneeni dar şi rechini. Din septembrie 2013 noua atracţie este bazinul de 150.000 de litri amenajat pentru rechinii-ciocan ce se află la etajul 10. Cafeneaua deschisă de la etajul al 11-lea, dăruieşte vizitatorilor o panoramă de neuitat asupra Vienei.

În sera tropicală Tropenhaus şi în Krokipark găsim păsări care zboară nestingherite şi maimuţe care aleargă de jur împrejur, crocodili şi alte animale. Terariul, frumos amenajat, este populat de șerpi veninoși, uriași, diferite specii de șopârle, furnici tăietoare de frunze sau tarantule.

Ora 14:00 - Rathaus

Primăria Vienei este sediul biroului primarului și guvernatorului Vienei. Acesta găzduiește Biblioteca Municipală și de Stat, Arhivele care conțin toate documentele ce atestă trecutul istoric al Vienei.

Rathauspark este gazda multor evenimente ce se desfășoară în oraș pe tot parcursul anului.

Se poate ajunge aici cu lina de metrou U2, coborând la stația Rathaus.

Ora 16:00 - Österreichisches Parlament

Clădirea Parlamentului Austriei se află pe Ringstrasse, în apropierea palatului Hofburg și Palatului Justiției. În această clădire își desfășoară activitatea Parlamentul Austriei.

Impunătorul monument din fața Cladirii Parlamentului este Fântâna Atenei (Pallas-Athene-Brunnen).

Metrou: liniile U2 - stația Rathaus sau Volkstheater, U3 - stația Volkstheater

Ora 18:00 - Wiener Staatsoper

Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai prestigioase case de operă din lume. Densitatea spectacolelor care se află la cel mai înalt nivel al calității, face ca Opera de Stat din Viena sa fie numărul 1 în lume. Există posibilitatea achiziționării biletelor în ultimul moment sau a biletelor pentru locurile în picioare la prețuri avantajoase.

Metrou U1, U2, U4 stația Karlsplatz.

Călătorie plăcută! 🙂

2 Responses

  1. […] Fiind una din orașele preferate, nu pot fi decât subiectivă de fiecare dată când am ocazia de a vorbi sau scrie despre Viena. Pentru cei care au mai multe zile la dispoziție pentru a vizita orașul, recomand acest articol. […]

  2. Daaaa…. Viena e superba. Am fost vara. As incerca intr-un an si de Craciun. Am auzit ca e mirifica 🙂