Spiritul târgului de Crăciun

Spiritul târgului de Crăciun

posted in: Austria, Franța, Trips & Tricks, Ungaria | 3

Tocmai a început perioada târgurilor de Crăciun și ne-am propus să împărtășim câteva din momentele petrecute la trei dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. În urmă cu doi ani am avut ocazia de a vizita târgurile de Crăciun din Budapesta, Viena și Strasbourg. Vă prezentăm cu această ocazie, programul de anul acesta.

Târgul de Crăciun din Budapesta

În perioada 11 noi. 2016 – 1 ian. 2017 Piața Vörösmarty, un loc minunat în inima orașului se transformă într-o piață festivă. Aflându-se în capătul străzii Váci, locația este bine aleasă, ușor accesibilă. Mireasma de miere, prăjituri tradiționale și vin fiert cu scorțișoară atrag vizitatorii către căbănuțele și tarabele din lemn.

Târgul din fața Basilicii Szent István începe cu data de 27 noi. 2016.

Cele două locații sunt foarte apropiate, astfel încât putem ajunge cu ușurință de la unul la celălalt alegând mersul pe jos. În această perioadă, vor fi organizate peste 160 de programe, atât pentru adulți cât și pentru copii. Cu siguranță vom găsi câte ceva pe placul fiecăruia.

Evident nicio vizită la târgul de Crăciun din Budapesta nu se termină fără a ajunge și la patinoarul din Városliget. Pentru a afla orarul de funcționare și tarifele, puteți accesa site-ul oficial al patinoarului.

După multe plimbări prin frig sau patinat, cum am putea să ne încălzim mai bine decât petrecând câteva ore în apele termale ale faimoasei băi Széchenyi . Prețurile sunt accesibile iar locația este perfectă atât pentru relaxare cât și pentru distracție. Având în vedere că este deschis până seara, putem petrece inclusiv momente romantice.

Târgul de Crăciun din Viena

Fiind una din orașele preferate, nu pot fi decât subiectivă de fiecare dată când am ocazia de a vorbi sau scrie despre Viena. Pentru cei care au mai multe zile la dispoziție pentru a vizita orașul, recomand acest articol.

Cea mai mare piață de Crăciun din Viena, cea de la Rathausplatz, a devenit cu timpul foarte comercială. Cu toate astea, micile căsuțe din lemn îmbrăcate în beteală, cu multe luminițe colorate, cu arome îmbietoare de vin fiert, scorțișoară și turtă dulce creează o atmosferă unică ce nu trebuie ratată.

În Stephansplatz, după lăsarea serii, catedrala luminată creează un fundal magic, al unei pieți pline de viață cu o atmosferă potrivită pentru a savura un pahar de vin fiert și câteva delicatese tradiționale.

Anul acesta atât la Rathausplatz și la Stephansplatz târgul de Crăciun se desfășoară în perioada 11 noi. - 26 dec. 2016.

Între 19 noi. 2016 - 1 ian. 2017, în curtea Palatului Schönbrunn întalnim un târg de Crăciun mai mic comparativ cu cel de la Rathausplatz, dar unul mai elegant. Tarabele din lemn oferă vizitatorilor o varietate de dulciuri specifice, nelipsitul vin fiert aromat și suveniruri sau ornamente de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Strasbourg

În perioada 25 noi. - 24 dec. 2016, Strasbourg se transformă în Capitala Crăciunului, o surpriză plăcută pentru mine, fiind cea mai frumoasă piață de Crăciun la care am participat. Orașul este destul de mic, cu multe piețe, căsuțe și tarabe din lemn, decorat până la cel mai mic detaliu. Senzația trăită este că tot orașul e un mare târg de Crăciun.

Oportunitățile de shopping sunt spectaculoase, oferind o mare varietate de articole confecționate manual, având prețuri rezonabile. Evident, nici aici nu lipsesc colindele, tradiționalul vin fiert cu scorțișoară sau dulciurile specifice zonei. Mirosurile de mâncăruri gătite, de ciocolată caldă, de cidru de mere sau de lumânări parfumate umplu zonele pietonale ale orașului.

Cele mai aglomerate zone sunt Place de Broglie și Cathédrale Notre-Dame, iar la polul opus se află târgul din La Petit France.

3 Responses

  1. […] Aici am impartasit cateva idei despre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa. […]

  2. Sărbători fericite și Anul Nou cu bine!

  3. Un an nou fericit plin de împiniri! 🙂

Leave a Reply