Bulgaria – descoperind Nessebar

Am trecut pe la vecinii noștri bulgari și am decis să ne cazăm în staţiunea Sunny Beach. Parcă era altă mare, nu Marea Neagră, nisipul curat, apa limpede cu puține alge, toate acestea datorită faptului că în fiecare seară treceau tractorașe ce curățau plaja!

bulgaria plaja

În oraşul nou nu am zăbovit foarte mult deoarece acesta este o staţiune obişnuită, plină de hoteluri și restaurante, în schimb, am apreciat Aquapark-ul. Sunt microbuze care trec prin Nessebar la fiecare 15 minute, cu ajutorul cărora puteţi ajunge gratuit la Aquapark (programul e de la 10 la 18). Atenţie: asigurați-vă ca în staţia în care aşteptaţi să fie afișat indicatorul care vă confirmă că acolo va opri un asemenea microbuz. La intrare vă puteţi achiziţiona “biletul” brăţară magnetică, care trebuie încărcat cu un credit pe care îl veţi putea folosi pentru a cumpără băuturi răcoritoare, mâncare, etc. În incintă nu se pot folosi carduri sau bani cash.

Aquapark Nessebar

După câteva plimbări prin împrejurimi, la doar 3 km distanţă am descoperit o minunăţie de orăşel. Frumosul Nessebar este unul din cele mai vechi oraşe ale Europei unde s-au perindat multe etnii ce au lăsat în urma lor nenumărate obiceiuri. Această „perlă a Mării Negre” este înscrisă în patrimoniul UNESCO încă din 1983, având o mulţime de monumente şi clădiri vechi transformate astăzi în unități de cazare sau restaurante.

Nessebar crowded

Oraşul este situat pe o peninsulă aflată la capătul istmului îngust ce o leagă de continent. Plimbarea a început de la ruinele zidurilor de apărare ce înconjoară unicul palat aflat chiar la intrarea în Nessebarul vechi.

Nessebar Bulgaria

Am intrat la Muzeul de Arheologie, care are patru săli mari şi un foaier. Prima sală este dedicată artefactelor ce aparţin perioadei trace; a doua perioadei ocupaţiei coloniştilor din Megara; a treia Romei, Bizanţului şi Bulgariei iar a patra sală este dedicată icoanelor vechi. Biletele se pot achiziţiona din foaier, existând opţiunea doar pentru muzeu sau combinat pentru a vizita mai multe obiective.

Archeology Nessebar

Portul impresionează prin multitudinea de corăbii acostate care mai de care mai frumos meşteşugite. Majoritatea teraselor servesc produse specifice pescăreşti și sunt amplasate astfel încât să cuprinzi cu privirea cât mai mult din imensitatea mării.

Nessebar spotting

Lângă o uriașă moară de vânt din lemn, ne-au întâmpinat câţiva tineri care interpretau la mai multe instrumente, melodii, printre care şi „El condor pasa„. Muzica aceasta se potrivea de minune cu foșnetul valurilor mării…

Bulgaria sunset

Singura noastră nemulţumire ţine de faptul că în sezonul de vârf există o supraaglomeraţie ce generează disconfort, dar per total ne-a plăcut, oferta de distracţie a fost OK iar prețurile au fost rezonabile…

Călătorie plăcută! 🙂

Anunțuri

2 gânduri despre „Bulgaria – descoperind Nessebar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s