Thassos… câteva zile în Grecia

Insula de smarald a Mării Egee… locul unde puteți descoperi un mediu natural care vă taie respirația. Localnicii de aici sunt foarte primitori și așteaptă să vă răsfețe cu fiecare ocazie.

img_7600Fie că doriți să vă relxați pe șezlong la umbra unui măslin sau preferați să petreceți câteva zile într-un mod mai activ, vizitând locurile pline de istorie și peisajele pitorești din Thassos vă pot transforma vacanța într-una de neuitat.

img_7601

Fiind foarte aproape de Grecia continentală, insula este ușor accesiblă, existând opțiunea zborului direct până în Kavala de unde se poate lua ferryboatul Thassos.
Drumul din Kavala până la Limenas este destul de lung, dureaza cca. 75 de minute, timp în care aveți ocazia să admirați minunatele împrejurimi cu insule mici, precum și cea mai înaltă zonă din Thassos: Muntele Ipsarion – 1203 m.

img_7572img_7568

Limenas este capitala insulei încă din perioada antică, iar dovezile despre trecutul său le putem regăsi la fiecare pas. Principalele situri arheologice sunt Agora și sanctuarele zeilor Herakles, Dionisos, Artemis respectiv Poseidon.

img_7576img_7609

Practicarea pescuitului în Portul Vechi are loc pe tot parcursul anului, mai ales în perioada în care caracatița se poate prinde din belșug. Pentru cei ce doresc să exploreze apele mai adânci, sunt disponibile bărci de închiriat. Pescarii novici sunt sfătuiți să urmeze metodele de pescuit folosite de localnici, iar dacă au puțin noroc pot fi siguri ca nu vor părăsi barca cu mâna goală.

img_7604img_7574

Palatul din Limenaria este un loc uitat de lume cu poteci și grădini ce ghidează exploratorul spre puncte de vedere uimitoare asupra Mării Egee și asupra orașului Limenas.

img_7584img_7587

Restul insulei se poate descoperi folosind autobusul, acesta având rute cu plecări dese către satele și plajele de pe insulă. Opțiuni alternative ar fi închirierea unui scooter, biciclete sau alegând turul cu barca.

Coborârea printre stâncile destul de abrupte merită efortul deoarece ajungem la una dintre cele mai frumoase plaje a Mării Egee: Paradise Beach. O plajă departe de aglomerația orașelor de pe insulă, cu nisip moale și fin. Apa de mică adâncime e de un albastru-turcoaz limpede ca, cristalul.

img_7605img_7580

Orașe precum Limenaria, Potamia, Potos, au devenit o destinație foarte populară pentru turiști. Păstrându-și cultura locală unică și tradițiile grecești, vizitatorii se pot bucura de o ofertă bogată de taverne și restaurante cu specific local grecesc. Cele mai multe dintre ele sunt în aproprierea plajelor, sau de-a lungul coastei.

img_7581img_7588img_7585

Mănăstirea Arhanghelul Mihail este situată în partea de sud-est a insulei Thassos. Fiind construită pe o stâncă deasupra suprafeței mării, are o vedere splendidă către Marea Egee și Athos (Agio Oros). Pentru a vizita mănăstirea trebuie să respectați un anumit cod vestimentar: pantaloni lungi pentru bărbați, fuste lugi și umeri acoperiți pentru femei. În cazul în care nu aveți ținuta potrivită, călugărițele vă împrumută cu mare drag articolele vestimentare necesare.

img_7598img_7611

Călătorie plăcută !

Anunțuri

3 gânduri despre „Thassos… câteva zile în Grecia

  1. În urmă cu ceva ani, adică vreo 14, am făcut o croazieră de la Pireu, la insula Hydra. Da, în Grecia merită „să arunci un ochi”…  Iar pe vremea aceea erau și ceva mai calmi, fără migranți și alte griji…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s